Visvangst

Topkwaliteit Vlaamse vissoorten

De Vlaamse vissector staat bekend voor haar veilige en hoog kwalitatieve producten. De kennis en ervaring van de Vlaamse vissers zorgen ervoor dat er kwaliteit geleverd wordt waarnaar kopers op zoek zijn. Strenge controles van het Belgische Voedselagentschap of FAVV garanderen de hoogste sanitaire en hygiënische standaarden in Europa. Kwaliteit wordt bewaakt via de Quality Index Method (QIM), die algemeen aanvaard is als een objectief informatiesysteem. Een toenemend aantal internetkopers vertrouwt er nu volledig op dat deze methode de relevante informatie voorziet op gebied van kwaliteit en traceerbaarheid van de producten, zodat men makkelijk vanop afstand kan kopen.

Dankzij een intensieve samenwerking tussen overheid, vissers, wetenschappelijke instituten en industrie, heeft de sector een onomkeerbare koers ingezet naar duurzame visserijmethoden. De boomkorvloot werd aangepast met diverse alternatieven zoals sumwing, ontsnappingsnetten, aangepaste mazen… met als gevolg een meer selectieve visserij, minder impact op de zeebodem, betere kwaliteit van de vangst en een lager brandstofverbruik.

Verse Noordzee vissen

De Vlaamse visserij is zeer professioneel. Binnen de grote variëteit vissoorten die de Vlaamse visvloot voortbrengt, zijn pladijs en zeetong de belangrijkste vissen. Samen vertegenwoordigen ze bijna 50% van de totale vangst.

De visveiling in Nieuwpoort is gespecialiseerd in de verkoop van de kustgebonden visproductie en nicheproducten zoals de bekende Vlaamse grijze garnaal. Bijna 90% van de vangst van de Vlaamse visvloot wordt verkocht in de Vlaamse visveilingZeebrugge-Oostende. De veilingklok is gelinkt aan die van de buurlanden. Dit maakt een volledig transparant prijssysteem mogelijk. Dankzij de centrale ligging van Vlaanderen in het midden van Europa kunnen 300 miljoen consumenten bereikt worden binnen 12 uur.

Bron: https://www.belgianfish.com

2019-08-23T21:14:52+00:00
Deze website maakt gebruik van cookies en diensten van derden. Akkoord